למי ששירת ב-8200 או ביחידה טכנולוגית אחרת, ממר"מ וכד, יהיה מאוד קל למצוא עבודה בשחרור.

החממה הצבאית אכן פותחת הרבה דלתות, שלא לדבר על שדרוגים שווים: משכורת שמנה, אופציות, תנאים משובחים, עבודה מרתקת וסביבת עבודה בחברות המובילות בתחום

לאור מצב הקורונה Covid19  חברות וארגונים עובדים בצורה היברידית אשר משלבות עבודה מהבית ומהמשרד.

מחקרים מראים כי היברידיות בעולם הייטק מעניקה Life Balance לאנשי פיתוח .

הילה של מסתורין אופפת את מה שבאמת עשיתם בצבא, אבל התוצאות המוכחות בשטח של יוצאי 8200 ובוגרי ממר"מ - מספיקות למעסיקים לחפש אתכם בשטח. המוניטין של יחידות מודיעין מובחרות בצה"ל מפורסם בעולם כולו, הטכנולוגיה, המיומנויות, הדיסקרטיות וחוץ מזה, הצבא כבר עשה את הסינון הראשוני עבור המעסיקים ועכשיו הם יכולים לקבל אתכם משופצרים ובשלים לעבודה

במידה ושירתתם ביחידה טכנולוגית צה"לית, בתפקיד מקצועי, יתכן שתוכלו להגיש מועמדות למשרות הייטק, גם אם אין לכם תואר, אבל לשם כך, עליכם לעמוד בשני תנאים:

לדעת להתאים את התפקיד הטכנולוגי לתפקיד המקביל שלו באזרחות.

לוודא שהמשרה לה אתם מגישים מועמדות, פתוחה גם בפני משוחררים עם ניסיון צבאי בלבד.

חשוב מאוד להוסיף את מילות המפתח הרלוונטיות לקורות החיים כגון: 

Devops -  cloud engineer e Hadoop front-end, back-end, integration, databases .

היות והיום מערכות הגיוס מייעלות את הסינון הראשוני ו"מציפות" קורות חיים רלוונטיים למשרות פיתוח בחברות הזנק / סטארטאפ לפי מילות מפתח.

אז איך יודעים מהו התפקיד האזרחי שלי?

הצבא והתעשייה האזרחית לא תמיד רואים עין בעין. לא פעם, תפקידים שזוכים לשם מאוד מרשים בצבא, הם תפקידים מאוד זוטרים באזרחות, ולכן, הדבר הראשון שחייל משוחרר צריך להבין הוא – מה הוא עשה בדיוק, ואיך תפקיד כזה נקרא באזרחות – תתפלאו לגלות, למשל, אבל "מנהל רשת" בצבא, אינו "מנהל רשת" באזרחות, נושא שעוד נחזור אליו בהרחבה בהמשך. על מנת להבין טוב יותר את ההבדלים הללו, ביקשתי מאנה להתייחס לתפקידים הנפוצים ביותר הקיימים בקרב משוחררים צעירים.

מה אני צריך/ה לעשות ?

גבשו מסמך קו"ח מתומצת ומדויק, אם אינכם יודעים כיצד, תוכלו להיעזר בשלל אשפי בניית קו"ח שיש ברשת.
בקורות חיים מקצועיים של יוצאי 8200 חשוב מאוד להבליט את היחידה ואת הכישורים הטכנולוגיים שרכשתם באמצעות שירות ביחידה – פיתוח, יזמות, תפעול מערכות שליטה ובקרה, הכרות עם תוכנות ושפות שונות

תבליטו מקצועות רלוונטיים באזרחות לידע שרכשתם כדי שהמעסיקים ידעו למה להשוות (למשל, טכנולוגית עיבוד תמונה או פיתוח אפליקציות). חשוב לציין זמן ניסיון, הכשרות או קורסים שעברתם במסגרת השירות וכמובן אם ניתן צרפו המלצות של מפקדים.

ציינו רמת סיווג ביטחוני.

מוצרי תוכנה  – באזרחות, חברות מחפשות, אחר מועמדים שעסקו בפיתוח מוצרים דומים למוצר שהחברה מפתחת. מסיבה זו, חשוב לציין מהם המוצרים שפיתחתם, ובאילו טכניקות/ שפות/ כלים השתמשתם לציין חברות כגון SolarWinds  orion,  Checkpoint, Cisco, quest, dell, emc, pl sql ,f5 Splunk , pl sql , oracle , Microsoft וכד'

 

השירות בתפקיד מקצועי בצה"ל, מקנה שני יתרונות עיקריים: הכשרה וניסיון. ישנן יחידות צה"ליות שההכשרה בהן נחשבת כל כך טובה, עד שהיא מקבילה לתואר במוסד אקדמי מוביל אפילו. עם זאת, כפי שיואב ציין למעלה, אין זה מספיק ששרתּם ביחידה טכנולוגית. חשוב גם סוג התפקיד שמילאתם, ואילו תִפקודים הוא כלל.

פירוט של תפקידים נפוצים ביחידות המחשוב בצה"ל:

פיתוח תוכנה

במסגרת שירותכם הצבאי, אם עסקתם בפיתוח בשפות C#, Java, C++ DBA, linux , תוכלו להגיש מועמדות למשרות פיתוח תוכנה. עם זאת, עליכם לקחת בחשבון את הגורמים הבאים:

היחידה - יש חשיבות ליחידה ממנה אתם באים. ישנן יחידות קלאסיות יותר, לתפקידי פיתוח תוכנה, כגון לשם, שוה"ם ומצוב, כמו גם את ממר"ם, וישנן יחידות שאין זה העיסוק המרכזי שלהן, ולכן, בוגריהן נחשבים למתאימים פחות למשרות פיתוח תוכנה.

התפקיד - מפתח בשפת C שמוצב ביחידה טכנולוגית, שונה ממפתח בשפת C שמוצב ביחידת שדה על תקן תמיכה ליחידה, אפילו אם שניהם בוגרי אותו מסלול צה"לי לכן, חשוב שתציינו מה היה התפקיד, תחת איזו מסגרת הוא בוצע, מה היו הסמכויות שקיבלתם, באילו שפות פיתוח השתמשתם, והאם ניהלתם חיילים תחתכם (לא רק כמפקדים, אלא, גם כסמכות מקצועית).

כל הגורמים הללו באים לידי ביטויי בשקלול הכללי של חברות, באם לזמן אתכם לראיון, וכמובן, בשכר שיוצע לכם באם תתקבלו.

תקשורת

משוחררים שעסקו בתחומי התקשורת השונים (טכנאים, תומכים, מהנדסי מערכות תקשורת), יכולים להשתלב באזרחות בתפקידים דומים: טכנאי תקשורת, מהנדסי מערכת, כמו גם תפקידי תמיכה שונים. אין הכוונה לתפקידי תמיכה בשרות לקוחות של חברות הסלולר! תפקידים אלו כוללים תמיכה במוצרים של חברות הייטק, דורשים הבנה מעמיקה בתחום, הבנה של המוצר, קשר ישיר עם הלקוחות ולעיתים, אף טיסות לאתר הלקוח על מנת לספק תמיכה מקומית. מהתפקידים הללו ניתן להתקדם בהמשך לתפקידי תמיכה בכירים, אינטגרציה ועוד. עם זאת, אל תניחו שבגלל שלתפקיד שמלאתם בצבא, יש שם זהה לתפקיד לו אתם מתראיינים, משמע, שמדובר באותם תפקידים בדיוק! וודאו שהגדרת התפקיד הצבאי שלכם תואמת את הדרישות במשרה, ואל תסתמכו על השמות הדומים של התפקידים בלבד.

אבטחת מידע

אם עסקתם בתפקידי אבטחת מידע בצבא, בעיקר אם השירות שלכם התבצע ביחידות מודיעין וביון, תוכלו להשתלב בתפקידים בתחום אבטחת המידע. התחום מתחלק לשתי מחלקות כלליות:

אבטחת מידע טכנית – תפקידים אלו עוסקים בפן הטכני והמעשי של אבטחת המידע, כגון הקמת   Firewalls  תקנת אנטי וירוסים, VPN וכו', ותפקידם הוא לאבטח את הרשת והמידע הפנימיים של החברה באופן שוטף.

יועצי/ות אבטחת מידע - תפקידים אלו הם אופרטיבים פחות. הם לא מתעסקים באבטחה הלכה למעשה - התפקיד של יועץ/ת אבטחה הוא לחשוב "לו הייתי האקר, איך הייתי פורץ למידע של האירגון שלי", ובתמורה, להמליץ לאנשי אבטחת המידע של האירגון, באילו כלים להשתמש כדי למנוע את הפרַצוֹת הללו. יועצים, לרוב, הם אנשים עם מספר שנות ניסיון כאנשי אבטחת מידע, וכאמור, גם משוחרר טרי שעומד בקריטריון הזה, יכול להתאים למשרות כאלו.

System Administration ו Help Desk

קטגוריה זו היא אחת הבעייתיות ביותר למשוחררים טריים - לעיתים קרובות (מדי) המינוחים בהם משתמש צה"ל, לא מקבילים למינוחים באזרחות! לדוגמא: מי שהיה מנהל רשת בצבא, בד"כ, עשה תפקידים שמוגדרים באזרחות כ- Help Desk: תמיכה במשתמשים, הגדרת יוזרים ועוד. באזרחות, לעומת זאת, איש System (מנהל רשת) הוא מי שעבד עם שרתים ברמה של תפעול, תחזוקה ואף הקמה מאפס, עבד עם מערכות גיבויים, שחזורים ועוד. גם אם התפקיד שלכם בצבא נקרא "מנהל רשת", שניה לפני שאתם מרימים טלפון ליועצת ההשמה ודורשים ממנה רק תפקידי ניהול רשת, עברו על דרישות הבסיס שמופיעות במשרה ובידקו – האם זה עולה בקנה אחד עם מה שעשיתם במסגרת השירות, או שמא, האם התפקיד שלכם דמה יותר למה שנדרש במשרות Help-Desk?

לפרולוג'יק מגוון משרות טכנלוגיות מאתגרות עם שכר ללא תחרות בחברות אבטחת מידע, בתחום AI ועוד - יש לכם הזדמנות להשתדרג !

לשליחת קורות חיים , אנחנו כבר נדאג לכל השאר